top of page

Det boligsociale område

Det special-pædagogiske område

Lab-kurser - iværksætteri for unge i udsatte boligområder

Et evaluerings- og metodebeskrivelsesforløb for Københavns Erhvervshus

​

Unge er igennem fire år blevet motiveret til at arbejde med iværksætteri i udsatte boligområder i Københavns kommune. Vi har været heldige at få lov til at skabe indblik i Lab-kursernes resultater og metoder. Læs den evaluerende guide her

​

​

Fortællinger fra et områdeløft

En evaluering af og anbefalinger til arbejdet med netværksbaseret byudvikling

​

For Sundholmskvarterets Områdeløft (2008-2014) har vi udarbejdet en kvalitativ evaluering med henblik på at udvikle anbefalinger til borgerdrevne netværk samt til personer, der har interesse i netværksbaseret byudvikling. Evalueringen bygger på interviews med centrale ressourcepersoner samt på en række historiefortællerworkshops, hvor borgere engageret i lokale netværk i Sundholmskvarteret har haft mulighed for at fremhæve og diskutere personlige erfaringer, dannet på baggrund af deres engagement i områdeløftet. Læs rapport her. 

​

​

Sundhedskultur i Urbanplanen

Evaluering og metodebeskrivelse

 

Vi har for Partnerskabet - den helhedsorienterede boligsociale indsats i Urbanplanen - lavet evaluering og metodebeskrivelse af deres sundhedsindsats. Evalueringen har primært haft fokus på fortællinger fra 23 deltagende kvinder for på den måde, at skabe en større viden om styrker og svagheder i Partnerskabets tilgang til arbejdet med sundhed i Urbanplanen. De primære metoder har været; et workshop- forløb inspireret af metoden Most Significant Change (mest signifikante ændringer) og interview med deltagere og sundhedsteamet i Partnerskabet. Læs rapport her.

​


Byrum i Solvang Centret

Evaluering og metodebeskrivelse

 

Vi har udarbejdet en evaluering og metodebeskrivelse af et byggeprojekt i Urbanplanen på Amager, for at samle op på den erfaring, der blev skabt med projektet. Der var i evalueringen fokus på, hvad der kan gøres bedre og på at sikre, at projektet kan gentages andre steder. Undersøgelsen bygger blandt andet på interview med deltagere og facilitatorer. Derudover foretog vi registrering af brugen af byrummet før og efter byggeugen samt deltagerobservation under alle dele af processen. Læs rapport her.

 

 

Den fremskudte beskæftigelsesindsats i Urbanplanen

Procesevaluering af borgernes oplevelse

 

For den fremskudte beskæftigelsesindsats i Urbanplanen lavede vi en procesevaluering med fokus på borgernes oplevelse af indsatsen. Vi havde særligt fokus på de obligatoriske kontaktsamtaler for matchgruppe 2 og 3. Undersøgelsen bygger på observation af stedet, enkeltinterviews med 9 borgere, samt et fokusgruppeinterview. Evalueringen mundede ud i et oplæg for en kreds af interessenter og en rapport. Læs rapport her.

 

 

friRum i Asylfasen

Et evaluerings- og sparringsforløb for Røde Kors asylafdeling

 

For Røde Kors asylafdeling gennemfører vi en toårig evaluering af et støttende gruppeforløb for børn i traumatiserede asylansøgerfamilier. Evalueringsforløbet omfatter udvikling af evalueringsmetoder og -redskaber, løbende feedback til projektgruppen og afsluttende afrapportering af effekten af indsatsen og mulige fremtidsscenarier for, hvordan projektet kan videreføres i nye rammer. Der er et særligt fokus på, at evalueringen skal bidrage til læring og udvikling i projektet.

 

Evalueringen har resulteret i to publikationer:

Handlingskatalog -  læs mere her eller download.

Evalueringsrapport - læs mere her  eller download

​

​

Brugeroplevelser

Undersøgelse af brugeroplevelser i socialpsykiatrien - Høje Taastrup kommune

​

For socialpsykiatrien i Høje Taastrup kommune evaluerer vi seks af deres bosteder baseret på beboernes oplevelser af deres liv og dagligdag i tilbuddene. Vi har særligt fokus på fysiske rammer, selvstændighed og medinddragelse. Evalueringen vil komme med anbefalinger til hvordan bostederne fremover kan sikre de bedst mulige rammer og udviklingsmuligheder for deres beboere.

​

​

Dokumentation - ejerskab og læring

Et forløb med fokus på videndeling og forankring af metoder

 

For Aktivitetscenter Kellersvej, et aktivitets – og samværstilbud for udviklingshæmmede borgere i Gladsaxe Kommune gennemfører vi forløbet; Dokumentation – ejerskab og læring. Forløbet startede med et seminar om dokumentation i praksis. Herefter er samarbejdet fortsat for at sikre en sammenhængende og meningsgivende dokumentation af brugernes udvikling og de benyttede metoder.

​

​

Livstilsprojekt for psykisk sårbare unge

evaluering af to livstilsprojekter for Bostedet Stranden

 

For bostedet Stranden har vi evalueret to projekter med fokus på sundhed og trivsel. Stranden er et bosted for unge med sociale og psykiske udfordringer. Projekterne har haft som formål at forbedre de unges trivsel gennem et styrket fokus på sund livsstil. Vi arbejdede i begge projekter med en anvendelsesorienteret tilgang. Begge projekter endte ud i en rapport samt et oplæg. Læs rapporterne her.

​

​

Dokumentation og kvalitet

Udvikling af specialtilpasset dokumentationsmodel 

​

For Kellersvej 6 - et botilbud i Gladsaxe kommune til mennesker med autisme har vi gennemført forløbet; Dokumentation og kvalitet. Fokus var at sikre kvalitetsudvikling gennem synliggørelse af pædagogikken og gennem intern læring og udvikling. Det tætte samarbejde og arbejdet med Kellersvej 6's pædagogiske praksis, værdier og visioner skabte et stærkt ståsted for at udvikle specialtilpassede resultatmålingsværktøjer og en samlet evalueringsmodel. Samarbejdet strækte sig over 2 år, da der var lagt stor vægt på implementering og forankring af de skabte processer og værktøjer. 

​

​

Dokumentation i praksis

Udvikling af evaluerings- og dokumentationsprojekt 

 

Den Sociale Udviklingsfond er et landsdækkende socialpædagogisk tilbud til unge og voksne. Vi har designet og leder deres evaluerings- og dokumentationsprojekt igangsat for at synliggøre deres resultater og sikre intern læring. Arbejdet omfatter blandt andet løbende resultat- måling via et webbaseret evalueringssystem (sui.dk). Det samlede projekt er bygget op omkring forskellige evalueringsmetoder og omfatter også interview med brugere, pårørende, sagsbehandlere og kontaktpersoner. Vi leverer bl.a. evalueringsrapporter og afholder kurser for medarbejderne, herunder forløb der sikrer at evalueringen kobles til praksis. Læs mere om projektet på suf.dk.

​

​

Fra viden til handling

Udvikling af online håndbog til arbejdet med dokumentation og evaluering

 

Vi har udviklet en hjemmeside med redskaber, der kan være med til at kvalificere det daglige arbejde med dokumentation særligt på det sociale område. Hjemmesiden er til alle interesserede - ledere, udviklingskonsulenter, pædagoger og andet fagpersonale, der har brug for viden og inspiration til arbejdet med dokumentation. Se hjemmesiden her.

 

 

Det Sociale Udviklingsindex (SUi.dk)

Et webbaseret evalueringsredskab til socialpædagogiske tilbud

 

Mange socialpædagogiske organisationer oplever et behov for at vise resultaterne af deres arbejde. SUi.dk er udviklet for at imødekomme dette behov. SUi.dk er et webbaseret spørgeskema, der giver mulighed for at trække individuelle udviklingsrapporter på de borgere, der er indskrevet i tilbuddet. Det muliggør, at resultater kan synliggøres på en nem og overskuelig måde og blive udgangspunkt for dialog og læring. Se sui.dk eller hent folder her.

 

 

Resurseindeks - webbaseret dokumentationsmodel

Evaluering af arbejdsprøvningsforløb

 

For SUF Beta - et arbejdsprøvningstilbud for ledige, der kan drage nytte af en mentor, har vi udarbejdet en specialtilpasset webbaseret dokumentationsmodel. Modellen omfatter flere værktøjer, hvor det samlede resultat er en dokumentation af udviklingen for hver enkelt borger indskrevet i tilbuddet. Der har været et stort fokus på inddragelse af borgeren og på, at den samlede model skal være et brugbart og pædagogisk værktøj i hverdagen.

 

 

Måling af Almindelig-daglig-levevis 

Udvikling af webbaseret måleredskab

 

BOAS Hovedstaden er en sammenslutning af fire tilbud, der er specialiserede tilbud til personer med Aspergers syndrom. BOAS afdelingerne oplevede et behov for at udvikle et måleredskab, der gik specifikt på ADL (Almindelig-daglig-levevis). Vi har i samarbejde med de ansatte i tilbuddene udviklet og implementeret et sådant system. ADL måleredskabet fungerer som pædagogisk redskab og muliggør samtidig formidling af resultaterne i brugernes udvikling. 

 

 

Samlet dokumentationssystem i BOAS Mentor

Udvikling af system til administrative og pædagogiske processer

 

BOAS Mentor er et tilbud til mennesker med Aspergers syndrom. Som mange sociale organisationer oplevede BOAS Mentor, at de ofte var ved at drukne i skemaer, rapporter, beskrivelser, indberetninger m.v.  Samtidig bruger de forskellige pædagogiske redskaber i form af skemaer, interview og evalueringer. Vi har hjulpet BOAS Mentor med at skabe overblik ved at organisere deres arbejde med dokumentation i forløbsbeskrivelser, der giver en samlet adgang til skabeloner og skemaer.   

 

 

Udvikling af lokale læringsmiljøer

Et læringsseminar for Københavns kommunes Sundhed- og omsorgsforvaltning. 

 

Processen tog udgangspunkt i de uddannelsesansvarliges praktiske arbejde med at skabe og udvikle de lokale læringsmiljøer og gav dem viden og konkrete redskaber til at styrke den tværgående læringskultur blandt praktikanter og studerende på enhederne.

 

 

Proces og bæredygtighed

Evaluering af uddannelsesprojekt i Sydamerika

 

For den danske NGO Axis, som arbejder med udviklingsprojekter i Sydamerika og Afrika, har vi evalueret et projekt, som har haft til hensigt at styrke medborgerskab blandt fattige, marginaliserede unge i Bolivia, Peru og Ecuador. Vi varetog den afsluttende evaluering af projektet, der blev gennemført med udgangspunkt i en evalueringsworkshop i Peru. Vi evaluerede både på proces, effekt og bæredygtighed og på baggrund af evalueringen hjalp vi med at sætte nye mål op for næste fase.

 

 

© 2016 SocialRespons

  • Facebook Basic Black
bottom of page